Рейнджърс ще пътува до Ийст Енд в Глазгоу за едно от най-големите съперничества в историята на европейски футбол – това срещу Селтик (т.нар. “Старата фирма“). В двубоя един срещу друг ще се изправят мениджърите Брендън Роджърс и Стивън Джерард, които не толкова отдавна работиха заедно в Ливърпул преди време. Тогава Джерард беше все още футболист, но сега двамата ще отстояват треньорските си идеи в най-горещия мач в цяла Шотландия.

Селтик така и не загуби мач у дома през миналия сезон. Но в 12-те си официални мача дотук записа само 5 сухи мрежи (2 от които в последните два мача) и 2 загуби (срещу Хартс в първенството и АЕК Атина в квалификационните кръгове на ШЛ). Преди седмица срещу Мъдъруел пък Рейнджърс допусна цели три попадения, а това бе първи случай при Джерард, в който тимът получава толкова много голове в своята врата.

Статистиката в такива двубои обаче не играе особена роля. Двата тима няма да искат да загубят в първото голямо дерби за сезона и по-скоро ще излязат предпазливо. „Ъндърът“ в този мач е с коефициент 2.00, което изглежда логично.  

Логично е да се търси и попадение и за двата тима – ставка 1.8, а това не е невъзможна развръзка в мач от подобен характер. Равенство на почивката в комбинация с равенство като краен резултат изглежда възможен сценарий, а коефициентът при такъв залог би бил 5,50.