Хетафе – Валядолид

През миналия сезон Хетафе не впечатляваше с играта си, тъй като бе клубът с най-малко владение на топката, най-малко удари към противниковата врата и най-много нарушения през сезона, но въпреки това коефициентът на полезно действие на тима не бе никак нисък. Мадридчани вкара два гола на Ейбар в последния кръг, но загубиха като гост на Реал Мадрид в първата си среща от кампанията.

След четири сезона в Сегунда Дивисон тимът на Валядолид успя да се завърне сред най-силните в Испания. Отборът започна сезона с нулево реми като гост на Жирона, а в предишния кръг новакът отстъпи с 0:1 у дома срещу шампиона Барселона.

Головете едва ли ще са много на тази срещата, така че логично би било да се търси минимални успех за някои от двата тима. Точният резултат 1:0 за домакините е около 5, 00. Бойката игра на Хетафе ги остави в горната половина на таблицата през миналия сезон, така че днес те имат шанс да натрупат още точки и да са спокойни, че няма ще са закотвени спокйно в средата на таблицата.

Ейбар – Реал Сосиедад

Ейбар не започна добре новия сезон, след като записа две поражения. Първо дойде загубата у дома от новака Уеска с 1:2, а в предишния кръг баските отстъпиха с 0:2 като гости на Хетафе. Тимът обаче играе своя трети сезон в Ла Лига и може да изненада всеки. През миналогодишната кампания Ейбар завърши на 9-та позиция с актив от 51 точки.

Реал Сосиедад не успя да запише втори пореден успех в първенството. Клубът от Сан Себастиан стартира с 2:1 като гост на Виляреал, а в предишния кръг "синьо-белите" изтърваха аванс от два чисти гол и в крайна сметка завършиха 2:2 срещу Леганес извън дома.

Коефициентите за победа и на двата тима са високи – 2, 8 за Ейбар и 2, 5 за Реал Сосиедад.  и за двата тима. Равенство на полувремето и успех за Сосиедад също звучи добре – 6, 00 коефициент. Ейбар загуби почти 40% от домакинствата си в лигата през миналия сезон, което може да наклони везните в полза на гостите.

Мачовете на Реал носят много голове – средно 3.29 в първите две срещи от сезона. Едва ли обаче ще има много голове в срещата, като „ундъра“ е с коефициент 1, 66.

Виляреал – Жирона

Виляреал ще опита да влезе в групите на Шампионската лига през този сезон. Сезонът за тях обаче не стартира по най-добрия начин – с поражение с 1:2 от Реал Сосиедад у дома. В последния си мач пък „жълтата подводница“ завъртя 0:0 като гост на Севиля.

Тимът на Жирона също започна трудно новата кампания. В първия кръг от сезона каталунците направиха 0:0 у дома срещу новака Валядолид, а преди по-малко от седмицата Жирона допусна и първо поражение, след като бе разбит у дома с 1:4 от гранда Реал Мадрид. През лятото в тима бе извършена треньорска рокада и сега начело на Жирона е Еусебио Сакристан.  

И двата тима все още търсят първи успех за сезона, което означава, че днес ще има голове на „Естадио Ла Серамика“. Успех за Виляреал с точен резултат 3:1 е със ставка 8, 00, докато „оувъра“ на головете е 1, 90.

Любопитна е статистиката, че в последните 8 от 10 двубоя между Виляреал и Жирона и двата тима вкарват попадение.

Виляреал ще използва същия отбор от първите си две срещу. Виктор Руис ще остане в защита. Единствената промяна може да дойде, ако Рамиро Фунес Мори остане на резервната скамейка след слабите си игри в началото на сезона.

Нападателят на Жирона Кристиан Стуани е готов за игра, докато Давид Тимор и Пере Понс ще останат в халфовата линия.