Германия – Франция

Новият турнир на УЕФА – Лига на Нациите, се открива с възможно най-напечения мач. Както заради историческия корен на това съперничество извън футбола, така и заради успехите на две страни на футболния терен. На „Алианц Арена“ излизат последните два световни шампиона – Германия и Франция. Единият първенец през 2014г. в Бразилия, а другият – в Русия през това лято.

Явен фаворит няма как да има, но със сигурност никой няма да иска да потегли лошо в новия турнир, а и изобщо да остави лош вкус у феновете си след Световното. Нито провалилият се тим на Германия, която отпадна в групите, нито пък световният първенец, който ще иска да продължи да държи високото си ниво. Голове обаче ще има. Франция обича да се прибира и да търси скоростта с яростно преливане напред, докато Германия иска да диктува темпото. Ставката за „оувър“ и „ъндър“ е една и съща – 1,90, но по вероятно е двата тима да си отбележат повече от 2,5 гола в срещата.

Халфът на Манчестър Сити Лерой Сане се завърна в групата на Германия, след като не попадна в нея за Мондиала в Русия. Йонас Хетор бе заменен от Нико Шулц, който ще направи своя дебют. За Франция Юго Лорис е аут поради травма в прасеца. Усман Дембеле и Бенжамен Менди се надяват да стартират от 1-та минута, след като не играха кой знае колко много в Русия.

В последните шест сблъсъка Германия печели два пъти, докато съперникът на три. Има и едно равенство.

Домакините обичат да печелят над големите у дома. Ранен гол за Германия е с коефициент 5,00, а победа за „Бундестима“ с точен резултат 2:1 е около 9,50. Победа за Германия, в която и двата тима да отбележат е със ставка 4,50.

Равенство – 3,40, между двата тима също не изглежда лош избор.