Англия – Испания

Един от най-интересните сблъсъци в новосформирания турнир на УЕФА – Лига на нациите ще бъде днес на „Уембли“. Тази вечер четвъртият в света от Мондиала в Русия – Англия, приема световния шампион от 2010г. Испания в първа среща от Група 4 на Лига „А“ (заедно с Хърватия). Това ще бъде старт на новата ера в националния отбор на „Фуриите“, които се провалиха на последното Световното, отпадайки на осминафиналите, а сега започват приключението си с новия треньор Луис Енрике.

Отборът на Гарет Саутгейт със сигурност доказа, че има огромен потенциал и сега амбициите на тима стигат до титла на Евро 2020 или трофей в Лигата на нациите. За Англия Рахийм Стърлинг и Адам Лалана са аут поради травми, но останалите звезди на тима са налични. Хари Кейн ще води атаката на Англия, като се очаква Рубен Лофтъс-Чийк да бъде в халфовата линия.

Испания все още е енигма под ръководството на Енрике. Емблемите на най-успешната испанска епоха – Давид Силва, Андрес Иниеста и Жерар Пике, се отказаха от националния отбор на страната. На тяхно място трябва да бъдат Иско, Марко Асенсио, Алваро Морато и Маркос Алонсо. Звездата на Атлетико Мадрид Диего Коста напусна лагера на „Ла Фурия“ поради лични причини. 

Англия е непобеден на „Уембли“ от март 2016г., след като загуби от Холандия в приятелски мач. От тогава „трите лъва“ спечелиха всичките си 14 мача у дома.   
Голове ще има на този сблъсък – и двата тима обичат атаката, а по-директният подход на Луис Енрике, спрямо неговите предшественици, означава, че гостите ще искат да започнат със стил престоя на новия наставник.

Равенство на „Уембли“ е със ставка 3,20, докато точен резултата 2:2 може да задоволи всеки вкус – 15,00. Букмейкърите обаче не са убедени в много голове в срещата - „ъндър“ – 1,61, и „оувър“, 2,40. Попадения на Хари Кейн в срещата е със ставка 15,00, докато на Алваро Мората – 26,00.