Испания - Хърватия

Испания започна със сладък успех с 2:1 срещу Англия на „Уембли“ новата ера под ръководството на наставника Луис Енрике. Световният вицешампион Хърватия от своя страна не убеди с представянето си срещу Португалия (1:1) в контрола, но момчетата на Златко Далич едва ли са се вложили кой знае колко в един безсмислен мач.

Днес е първата срещата на „ватрените“ в турнира Лига на нациите и то срещу много тежък съперник. Испания изглежда възроден след слабия Мондиал, а множестовто пасове по хоризонтала на терена изглежда сякаш са се превърнали в вертикален футбол с много агресия и настъпателност в предни позиции. 

Яго Аспас разочарова срещу англичаните, така че той едва ли ще стартира срещу Хърватия, като мястото му по всяка вероятност ще бъде заето от Марко Асенсио. Деян Ловрен ще отсъства за балканците поради травма, както и претърпелият контузия срещу Португалия Домагой Вида.

На вратата се очаква да застане младият Ловре Калинич. Марио Манджукич вече „окачи обувките на стената“, което със сигурност ще отнеме от класата на Хърватия в предни позиции. 
Успех за Испания с хендикап изглежда смело решение – 3,50, докато точен резултат 3:1 – 15,00.

 „Оувъртът“ в този мач е много вероятен – 2,07, а победа за Испания, както в първата част, така и в крайния резултат – 2,40. Равенството е със ставка – 4,00.