Словения – България 

България започва участието си на новосформирания турнир Лига на нациите с гостуване на Словения. „Лъвовете“ не са се класирали на голям форум от 2004г. – на Европейското в Португалия, а сега ще опитат да стигат до континенталния шампионат през 2020г. и през алтернативен път, какъвто несъмнено е новата надпревара. България е в група още с Норвегия и Кипър, а при заемане на първото място ще играе плейофи за класиране на споменатия шампионат след две години. Българският отбор е непредвидим. Силни като домакини, посредствени навън – показаха го многократно в предишните квалификации за Мондиала в Русия. Нашите разчитат повече на битка, на преливане бързо от едната в другата половина, на колектив. Енигма са словенците. България завърши под 2,5 гола четири от последните си пет срещи, докато словенците трудно губят у дома – като не са виждали поражение в последните си осем срещи. Словения има едва една загуба в Любляна в последните две години.

Голово равенство с „ъндър“ може би е логичен избор за залог. Точен резултат 1:1 е с коефициент 6,00, докато малкото голове в срещата са със ставка – 1,50.  
Букмейкърите дават предимство за Словения в срещата, като победа за България е с коефициент 4,00, докато за домакините – 2,20. Равенство обаче би устроило родния тим – 3,40. 

Ивелин Попов и младият Кирил Десподов трябва да донесат поне гол България. Попадение на Десподов в двубоя е с примамливия коефициент 30,00. При Попов – 22,00.