Италия продължава да опитва да мие срама от неучастието на Световното в Русия. С новия си национален селекционер Роберто Манчеини четрикратните световни шампиони стартират новосформирания турнир на УЕФА Лига на нациите с двубой срещу Полша - един не много удобен в исторически план съперник. В Група 3 на Лига А е и още отборът на Португалия.

Полша от своя страна бе на световните финали, но не се представи убедително и отпадна още в групите на турнира. Роберт Левандовски е в групата на поляците и е готов да тормози съперника.

Марко Верати не бе включен в състава на Италия, докато Марио Балотели продължава да трупа минути за „адзурите“ след своето завръщане в националния отбор. Жоржиньо, Давиде Дзапакоста и Емерсон Палмиери също са включени в тима на Манчини. Играчът на Хъл Сити Камил Гросицки е аут от двубоя за Полша. Новата покупка на Дженоа Кристоф Пионтек е включен в групата и се надява, че ще дебютира за „Дружина полска“.

Италия спечели само един от последните двубои срещу Полша. Докато „Дружина Полска“ завърши наравно в три от последните си четири срещи. Но от своя страна Полша загуби едва два от последните си 10 двубоя, което гарантира сериозни трудности за италианците.

Вероятността Италия да вземе срещата не е никак малка – коефициент 1,6 за успех на „Скуадрата“ в срещата. Равенството обаче изглежда примамливо предложение – със ставка 3,70.

Успех за Италия с повече от един гол на „Ренато Д‘Лара“ е с коефициент 3,40. Попадение на Марио Балотели в срещата е с интересна ставка – 14,00.

Винаги затвореният отбор на Италия и интелигентният тим на Полша обаче едва ли ще предложат много голове. Ставката за „ъндър“ е 1,60, докато тази за повече от 2,5 гола – 2,30, което само говори за себе си.